Det var en gång...

Rekonomerna Alfta HB startades 2002, helägt av BengtOlof Sandberg och Monika Östberg men BengtOlof har egentligen bedrivit verksamheten sedan

1989 då han anställdes av dåvarande Fireby AB.

1992 såldes verksamheten till Bore administration AB från Bollnäs och BengtOlof fortsatte att sköta filialkontoret i Alfta som anställd av Bore.

1999 blev BengtOlof delägare i Bore.

2000 blev BengtOlof legitimerad redovisningskonsult.

2001 gick Bore Administration, Samrev AB och Öhrlings PricewaterhouseCoopers samman.

2002 den 1:a november köpte Rekonomerna Alfta HB Alftakontoret av ÖPwC. Kuriosa är att verksamheten haft samma telefonnummer ända sedan 1989.

2003 ett år efter starten tillträder bolaget den nyinköpta fastigheten, det s.k. "Ekmanshuset" i Alfta. Fastigheten innehåller en lägenhet som hyrs ut, gatuplanet med affärslokal anpassas till eget kontor som även innehåller ett samlingsrum för kurser och kundträffar. I källaren finns det förrådslokaler för uthyrning.

2005 i december öppnas ett kontor i Bollnäs. Kontoret är inte bemannat heltid men kunder kan lämna in material eller boka tid för genomgångar och annat.

2006 blir BengtOlof Auktoriserad Redovisningskonsult.

2010 bygger man om kontoret för fjärde gången och anställer sin tionde medarbetare.

2011 utträder BengtOlof ur SRF och är ej längre Auktoriserad Redovisningskonsult. Vi byter även bolagsform till aktiebolag.

2012 påbörjas ett filialkontor i Bollnäs. Kontoret blir i den egna fastigheten på Björkhamregatan 32 på Gärdet.

2013 den 4/3 öppnades det nya filialkontoret i Bollnäs.

2020 stängs Bollnäskontoret och verksamheten koncentreras till huvudkontoret i Alfta. Marknadsområdet är fortfarande Alfta, Bollnäs, Edsbyn med omnejd.